Akik facebookon is követnek bennünket már tudják, hogy Virágműhelyünkben sorra készülnek a grincsfák is. Évről-évre egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert ezek a kedves dekor elemek, hisz csak a formájuk azonos, méretük, színviláguk és dekor elemeik viszont ízléstől és kreativitástól függően változnak. Áruházunkban virágkötőink által egyedileg készített grincsfát és grincsfához való alapanyagokat is kínálunk a kedvelőknek és kézműveseknek egyaránt!

cov cikk grincsfak

Grincsfa - de mi is ez?

Ugyan a legtöbb Kedves Vásárlónk tudatosan érkezik hozzánk grincsfáért is, akadnak olyanok, akik kétkedve és kedves mosollyal a szájuk szélén kerülgetik ezeket a kedves kis díszeket. Az ő kedvükért röviden leírjuk honnan is eredhet, és mi is tulajdonképpen a grincsfa.

A grincsfa története:

A grincsfa a nevét egy mesefiguráróll, a Grincsről kapta, akinek igen rossz emlékei vannak a Karácsonyról így nem szereti és nem is ünnepli azt. A történetben szereplő lánykának azonban mégis sikerül meglágyítani a Grincs szívét, aki azonban újra megsértődik azon, hogy Ki falva polgármestere (ahol a lányka is lakik) borotvát ajándékoz neki. Ezért a Grincs elhatározza, hogy tönkre teszi a Karácsonyukat és ellopja az összes karácsonyfát. Terve azonban dugába dől, hiszen az emberek (a kik) továbbra is ünnepelnek, hiszen a Karácsony lényege szerint nem a tárgyak, hanem a szeretet és más, pozitív érzések miatt lesz az az ünnep, és lesz ezektől igazán fontos.

Grincsfa, manósipka vagy anti-karácsonyfa

Ki így, ki úgy nevezi, az biztos, hogy hazánkban is egyre népszerűbb karácsconyi dekorációs eszköz, ami méretétől függően asztaldíszként vagy padlón állva karácsonyfa-helyettesként is szolgálhat. 

A Virágműhelyünkben készülő grincsfák összeállításakor igyekszünk minden stílust és színharmóniát szem előtt tartva elkészíteni őket, hogy minden Kedves Vásárlónk megtalálhassa az éppen neki tetszőt. Ha mégsem talál rá a kínálatban, akkor örömmel elkészítjük egyéni igény alapján is!

DIY Grincsfa kellékei - avagy csináld-magad

Ahogyan a grincsfa maga tör fel a népszerűség csúcsa felé, úgy lesz egyre kedveltebb azok körében, akik szívesen készítik el önmaguk otthonuk díszeit, vagy állítanak össze fácskákat ajándékba! 

Számukra is érdemes ellátogatni a Virágpalettába, mert nálunk mindent megtalálhatnak, amely a grincsfa készítéséhez szükséges:

Grincsfa alkotóelemek az áruházunk kínálatában:

  • zanót
  • örökzöld ágak
  • kaspó
  • oázis
  • szárított termések
  • szalagok
  • karácsonyi díszek
  • műhó spray

Szeretettel várunk minden grincsfa rajongót, készítőt a Virágpalettában!

Térkép - elérhetőségeink

Telefonszámaink:

Központi: +36 62 541 895
Kertészeti: +36 30 632 47 83

logo facebook 18p közvetlen üzenet

Megközelíthetőség busszal, parkolás

Nyitva tartás

hétfő
08:00 - 18:00
kedd
08:00 - 18:00
szerda
08:00 - 18:00
csütörtök
08:00 - 18:00
péntek
08:00 - 18:00
szombat
08:00 - 16:00
vasárnap
ZÁRVA