Alábbi ajánlónkban bemutatunk néhány olyan virágot, amelyek kifejezetten szeretnek akár a tűző napon is lenni, így alkalmasak déli fekvésű ágyásokba, ládákba.

 

cov napimadok

Kiégett néhány növény az idei erős napsütés miatt? Kopár a kapubeálló széle, de egész nap süti a Nap? Van néhány javaslatunk a megoldásra! Ezek a kedves virágok bírják, sőt kifejezetten szeretik az erős napsütést! Böngéssze át listánkat és ültesse bátran őket a napsütésre!

begonia semperflorens

 

Begonia semperflorens - szőlővirág

Ez a mindignyíló kerti begónia egyaránt alkalmas virágágyásba, balkonládába, kőedényekbe, sziklakertbe, vagy temetőbe ültetésre. Egész nyáron, akár kánikulában is folyamatosan virágzik, meglehetősen szárazságtűrő. Tűző napon virágzik a legszebben, de félárnyékban is megél.

  leggombvirag

 Léggömbvirág - Platycodon

Évelő virág, melyet alacsony termete és folyamatos virágzása alkalmassá teszi, hogy balkonládákba, teraszra cserepekbe is beültethetjük.
Csak napos helyre tegyük, jól bírja a szárazabb körülményeket, kertbe, sziklakertbe, sírokra is kiültethető.

  portulaca

 Porcsinrózsa - portulaca

Tűző napra ültessük, ott virágzik a legszebben. Rendkívül jól bírja a szárazságot pozsgás levelei és szára miatt. Csak hosszabb szárazság esetén szükséges öntözni. Ültethetjük sziklakertbe, sírokra, kertbe szegélynövénynek, de tűző napnak kitett balkonládába, vagy cserépbe  is.

  tagetes

 Bársonyvirág, büdöske - tagetes

Nagyon igénytelen. Jellegzetes illatával távol tartja a kártevőket és a szúnyogokat, ezért zöldségek mellé is ültetik biokertekben. Tűző napon szeret, és emellett jól bírja a szárazságot. Alkalmas napos teraszok, kertrészek beültetésére, sírok díszítésére is. Nagyon szép, élénk színfoltot ad.

vinca

 Rózsameténg - vinca

Szereti a védett, meleg, tűző napos helyeket. Nagyon jól bírja a szárazságot, ezért ültethető sziklakertekbe, temetőkbe, déli fekvésű balkonokra is. Kerüljük a pangó vizet. Gyönyörűen bebokrosodik, és folyamatosan virágzik egészen a fagyokig. Napos virágágyakba is kiültethető.

  mandevilla

 Mandevilla

Nyáron meleg, párás helyre való. Tartsa napon, de érdemes tudni, hogy kánikulában megperzselődhet. Ültesse jó minőségű virágföldbe. Ha nagy edénybe ülteti, robusztus méreteket ölthet, de több energiát fordít gyökerei és lombozata fejlődésére, és levesebbet a virágzásra.

  dipladenia

Tölcsérjázmin - Sundaville / dipladenia

Szereti a meleg helyet, a páraigénye közepes. Sok napot szeret, de a nyári déli tűző naptól kissé árnyékolni kell. Tavasztól őszig bőségesen öntözzük, hetente tápozzuk. Kúszó növekedésükből eredően bárhová felfuttathatjuk, ahol meg tud kapaszkodni.

Nyáron is változatlan nyitva tartással várja kertészetünk a kertészkedés szerelmeseit!

Térkép - elérhetőségeink

Telefonszámaink:

Központi: +36 62 541 895
Kertészeti: +36 30 632 47 83

logo facebook 18p közvetlen üzenet

Megközelíthetőség busszal, parkolás

Nyitva tartás

hétfő
08:00 - 18:00
kedd
08:00 - 18:00
szerda
08:00 - 18:00
csütörtök
08:00 - 18:00
péntek
08:00 - 18:00
szombat
08:00 - 16:00
vasárnap
ZÁRVA