Gyümölcsei az aktuális gyümölcsberakódástól függően 7-10 g tömegűek, 24-27 mm átmérőjűek. A Germersdorfi 3-as klón gyümölcsei a fajtakörön belül a legnagyobbak.

 

Virágzás, termékenyülés

Középkésőn-későn nyíló virágai önmeddők. Jó pollenadó fajtája a Margit, a Hedelfingeni, a Solymári gömbölyű, a Van és a Linda é a Sunburst.

Termőképesség

Egyes termőhelyeken rendszeresen és bőven teremnek, máshol közepesen vagy gyengén. Nagyban függ a pollenadó fajták megválasztásától, ültetvényen belüli arányától és elhelyezésétől.

Érési ideje

A Germersdorfi fajtakör általában június 18- 25 között érik. A klónok közül a Germersdorfi 1- es kettő-öt nappal korábban érik a fajtakörön belül.

Gyümölcs jellemzői

Gyümölcsei az aktuális gyümölcsberakódástól függően 7-10 g tömegűek, 24-27 mm átmérőjűek. A Germersdorfi 3-as klón gyümölcsei a fajtakörön belül a legnagyobbak. A gyümölcsének alakja tompa szív, vagy kissé nyomott gömb. Héja a fogyasztási érettség kezdetén kárminpiros, majd teljes éretten sötét bordópiros. Íze már világos pirosan is kellemes édessavanykás, zamatos. Húsa halványpiros, kemény, roppanó, bőlevű. Magvaváló, kocsánya középhosszú vagy hosszú, szárazon válik a gyümölcstől, jól szállítható és az ideiglenes tárolást is jól bírja. A feldolgozás során a gyümölcs színe nem túl tetszetős, barnás lesz. Hasonló okok miatt a hűtőipar csak szükségből használja.

Fa jellemzői

Fája erős vagy igen erős növésű, feltörekvő, jellegzetes széles kúp alakú koronát nevel. Erős növekedése miatt intenzív koronaformák. Ágai, vesszői közepesen vastagok elsűrűsödve nem hajlamos. (A Germersdorfi 3 klón növekedése gyengébb, ágrendszere ritkább). Vadcseresznye és sajmeggy alanyon egyaránt jól fejlődik.

Legfontosabb árufajtánk mind export mind a belföldi nyerspiacon, valamint a konzervipar részéről egyaránt. Jó alkalmazkodóképességű, edzett, ellenálló fajta. Télállósága igen jó. Kártevők közül a cseresznyelégy igen kedveli, ezért intenzív növényvédelemben kell részesíteni. Hibája évjárattól függő, gyenge-közepes termőképessége, a gyümölcsméretnek az aktuális termésberakódástól, igen nagy függősége, esős időjárás esetén a gyümölcsök nagyfokú repedési hajlama.

Térkép - elérhetőségeink

Telefonszámaink:

Központi: +36 62 541 895
Kertészeti: +36 30 632 47 83

logo facebook 18p közvetlen üzenet

Megközelíthetőség busszal, parkolás

Nyitva tartás

hétfő
08:00 - 18:00
kedd
08:00 - 18:00
szerda
08:00 - 18:00
csütörtök
08:00 - 18:00
péntek
08:00 - 18:00
szombat
08:00 - 16:00
vasárnap
ZÁRVA